Friday, September 26, 2014

Mental!

Bila cerita tentang sedih, putus asa, buat perkara mengarut, bunuh diri mostly orang akan anggap perkara tu remeh dan tak ada orang yang begitu berani nak cederakan diri sendiri.
Tak berani? Kau persoalkan tentang keberanian?
Orang ni macam-macam perangai keberanian tu bila-bila je boleh datang bila dah sampai seru
tak kisah lah seru dari hati yang hancur berderai ke seru dari syaitan yang menghasut ke seru dari akal yang dah tak normal ke seru dari orang-rang yang mulut macam harrammm ke whatever it is still perkara ni tak boleh diambil remeh.

Ya..orang Islam dah di'warning' kau bunuh diri, selamanya kau kat neraka nak cium bau syurga pun tok sah mimpi lah. berjiran lah dengan syaitan, manusia jahat semua kena bakar sekali
orang agama lain?aku tak sure.Tak nak komen lebih-lebih.

Tapi ada je orang Islam pun bunuh diri juga, contoh, yang berita mak bakar diri sebab merajuk dengan anak dia tu,last-last meninggal dunia juga kan.
Bagi aku tu dah dianggap bunuh diri sebab dia yang buat kecelakan tu pada diri dia. Kau jangan senang nak kata si mak tu bodoh ke apa,
sepatutnya kena kaji mentaliti orang zaman sekarang ni, baru boleh elak masalah-masalah macam ni, tak kisah lah jadi kat orang kau tak kenal ke orang terdekat kau ke orang sekampung ke siapa-siapa ke kena ambil tahu sebab ramai dah sakit jiwa sebenarnya,*termasuk aku*Kau pun ye juga, jangan nak ha sangat.

Kita selalu assumed tak akan ada perkara buruk tu jadi so buat tak kisah je sampai lah perkara tu betul-betul jadi,baru nak ternganga? lambat!
it is too late!! bak kata omputih.
Know nothing until it happened.

posted from Bloggeroid

No comments: