Friday, July 20, 2012

Rambling..rambling


Aku nak buang jauh-jauh gile lah perangai macam gini. Hari-hari nak marah, hari-hari nak naik hangin, hari-hari ada jek tak puas hati, hari-hari ada jek nak aku bebelkan. Macam nampak aku ni manusia cerewet sangat-sangat kan?Gile babi punye cerewet kan??Hidup aku simple, aku tak kacau orang,orang jangan kacau aku. Aku tak kepoh hal orang, orang jangan kepoh hal aku. Hidup aku sangat simple sama macam kat atas nun. Nak aku ulang banyak kali benda alah kat atas tu? Atas tu dah menampak kan diri aku sape. Aku manusia tak suka susahkan orang, kalau aku boleh settlekan aku settle kan. So please lah jangan babitkan family aku dalam apa hal yang aku buat. Dalam apa hal yang aku sakit hati dengan kau, dalam apa hal aku ada masalah dengan kau..sila hadap aku! Jangan kau semakkan kepala family aku ok!
Tu mak aku tu jangan kau semakkan kepala dia dengan soklan macam bangang. "Nape aku jadik macam ni?"..awat??? aku hisap dadah ka?mencuri ka?melacur kan?. Aku hanya tak mahu aktif dalam politik aje. itu aje..itu ajerlah bangang. Aku takde majlis tak jalan ke? Aku takde program tak jadik ke?Oooo..aku penting rupanya yek?Kalau kau dah menggelitis sangat2 nak pergi perwakilan..pi lahh. Ada aku kisah?
Mesti dalam otak korang ni kata..aahh blogger ni maki-maki kat belakang depan-depan tak berani. Aku berani cakap depan-depan,dalam mesyuarat pun aku berani cakap tapi sebelum tu aku nak orang yang aku maki dan marah depan-depan tu boleh terima aku cakap dan abis dalam mesyuarat dan abis kat situ jek?Ha!kalau ada manusia macam ni,ok aku boleh terus cakap..tapi mentaliliti msyarakat kita takdak macam ni. Paling kurang pun kot-kot boleh terima, depan kau boleh cakap ye..ye..ye.. senyum.blakang kau silap2 dia santau kau tau?
Aku ni anak yang dididik dengan disiplin, cakap terus terang takda belok-belok so bila aku berdepan dengan masalah-masalah dan manusia-manusia double face ni..nak meletop dada aku menahan dari cakap yang sepatutnya..ha mulalahhh berbulu mata aku nengoknye..

so..........

I'm not perfect, I never tried to be. I've made mistakes. I've taken the easy way out. I've lied to my friends. I've hidden the truth so many times from so many people. I've hurt people, and I've even done it on purpose. I've left people behind. I've spread rumors. I've said things that I didn't mean. I'm no better than anyone, anywhere. I'm human. I have faults, and I'm not afraid to admit that. I want to change, but I won't. Because that's what we do. That's what we've always done. We list our faults like a grocery list, and we move on, expecting everything to somehow change itself. It never will. I will never change. I will never be perfect. I will always make mistakes. I'll, more often than not, take the easy way out. I will lie, hide the truth, hurt people, leave people behind, spread rumors, and say things I don't mean for the rest of my life.---


No comments: