Friday, May 11, 2012

Eh!Sakit Pulak Hati Kita Ni Der

Aku tak taulah aku memang berbulu dengan sorang minah tu. Cakap nak up-up jer,padahal ko nothing pun compare dengan aku. Entry yang dulu-dulu pun aku ada cerita pasal minah ni, tapi tak kuasa aku nak carik entry tu balik, cuma aku ingat entry tu tahun 2010. Wadepak lah ko, karang aku tulis maki, aku yang sakit hati tapi bila aku tak tulis karang benda ni meletup dalam hati aku. Yerlah aku tau kau ada 2-3 bijik kete kan? Tu yang kau up-up cakap, tapi aku tak nampak pun kau bawak kereta lain melainkan kereta kau yang silver tu. Laki kau pun balik sini naik bas. Aku ada jugaklah bawak kereta lain walaupun kereta abah aku tu macam nak roboh, tak servis 3tahun, tak tukar tayar 15tahun, dah bocor-bocor sana sini tapi alhamulillah aku bersyukur dengan apa yang ada. Selamat aku pergi balik tempat kerja dengan isi petrol RM50 untuk sebulan. Sangat-sangat berbaloi, pada kau apalah sangat dengan RM50 tu kan? Pada aku RM50 tu aku boleh beli lauk untuk seminggu.Opsss lupa lak, kau tak heran dengan RM50 tu pasal ko meniaga ntah haramjadah menda ntah yang belum tentu halal.
Semalam memang gila-gila aaa naik darah aku, kau nak meniaga tu meniaga lah tak payah nak tag2 aku bagai since ko dah memang sedia maklum dan sedia tahu yang aku memang berbulu dengan kau dan menyampah tahap maksimum. Kau ingatkan aku smash kau dalam telefon?Orang bodoh pun tak bebal macam kau tahu?
Kau jual barangan wanita, import sangat kan dari siam. kau nak jual dan upload dalam FB kau dan memenuhkan wall aku dengan gamba2-gambar tetek bagai aku tak kisah pun, lantak kaulah tapi aku marah bila kau tag aku dengan gambar tetek perempuan siap ada gambar puting compare warna pink dengan coklat..whhat de pung lah lu minahhhhh! banyak-banyak friendlist kau tu apa pasal kau tag aku dengan adik aku? Aku tak tahu hal ni sampai adik aku call aku otw balik dari SMK Nyalas. Balik-balik umah,eh!aku kena sound dengan husband aku.Eh!bertambah-tambahlah sakit hati aku.
Lantaklah kalau korang kata aku kondemkan orang nak berniaga, orang lain pun nak berniagalah der tapi kau agak2lah nak tag aku...malu ler bangang. Kawan aku pm aku kat FB, ada jugak yang komen kat gambar tu..



 Gambar 1: Kau letak gambau ni,aku ok lagi..orang pun dah paham...

 Gambar 2 : Gambar yang ni kau rasa perluke nak masukkan?

Kau peniaga, agak-agaklah nak masukkan gambar,pikir guna otak..orang meniaga kau nak meniaga. 

eh!memang syialllll lahhhhh....

No comments: