Friday, December 2, 2011

Kami Ngedet Bersama

Semalam dan hari semalam-semalamnya keje g perabiskan duit jek.Habislah nak berjalan 21hb ni duit kekeringan. Semoga perjalanan kali ni dipermudahkan allah setelah setahun lebih x kemane2.Kebenarannya aku bukan kaki jalan,bukan juga suka melancong tapi masa kecik-kecik dulu boleh pulak tu aku letak hobi melancong?hahahahaha.Ajekan pelik ye tidak,sebabnya arwah abah aku ni bekerja luar daerah.Time jumpa pun hari rabu lepastu sabtu dan ahad.
Tapi sekarang bila umur dah makin meningkat dan aku masih berdua juga,baiklah aku berjalan-jalan,abang pun izinkan asalkan dia kenal dengan siapa aku berjalan dan semestinya aku bawak bodyguard budak kecik dalam umah ni.
Wokey,nampaknya perjalanan cerita aku dah menjauh menyimpang ni.Rabu lepas aku ke Jabatan Akauntan dan JPM hantar surat bagai,akukan gila kuasa semua jawatan aku nak.Akulah peon+kerani+coming soon bos,aku biase ni dengan gila kuasa.
Aku pegi berempat,macam biasa sahabat berkait memang wajib ikut,kalau tak macam mandi tak basah,makan tak kenyang nanti.Biasalah sahabat perabis duit. Kebetulan anak sedara aku pun ada sama,actually anak saudara ni mak jaga masa lepas hari, jadik dia pun panggil mak aku mak. Ingat lagi kecik-kecik,aku dengan adik aku ni selalu kena marah abah kalau naik atas katil dia dan renyukkan cadar dia.Memang carik nahaslah abah bebel..memang kepantang dia tu.Tapi cucu dia ni,naiklr lonjak-lonjak atas katil..diammm jek..hehehehehe.sayang cucu.
Masa aku kat JPM,diaorang main posing2 kau dalam kete gune hp aku..kemainnn!


Dah setel kerja semua,apa lagi ronggeng time!Bawaklah diaorang ni g makan-makan.Anak sedara aku tak pernah makan A&W lagi,so aku bawaklah.
aku tau ko lapo dik..menyaboo skit..

tersusun rapi jek bungkusan2 ni...

teman berkait...sob..sob..sob..ade lg 2 org xde

seeee..lapo yang amat kiteorg ni,selesai semua kau..

2 comments:

aini razali said...

syoknyeh jenjalan!

ietah said...

kite pun dah lame tak ngedet bersama kan?skang ni nak ajak negedet,xleh lame2...aini xsihat