Wednesday, June 8, 2011

Mak Aku...

Mak aku tak layan sangat citer-citer dari seberang ni,khususnya indonesia.Siyes!Aku tak tipu.Dulu time aku layan citer Benci Bilang Cinta, dia bebel-bebelkan aku tak ada citer lain ke nak tengok?HAHAHAHA..Time ni mak aku tak perasan lagi pelakon dia Baim Wong.Oh mak aku.
Tetapi lepas mak aku dah sama terjebak dengan aku layan Sinetron Cinta Kirana, time tu mak dah tengok separuh jalan jek.Kejap tengok kejap tak sebab mak petang-petang pegi kebun.So pelakon-pelakon pun dia tak berapa cam sangat. Bila dia dah kenal dengan Si Randy Pangalila,mak aku terjebak layan citer sinetron ni.Amatlah nates anak mak yang sorang ni pengaruh mak iyek?Sbenarnya ada motif aku selalu-selalu ajak mak tengok sinetron petang-petang ni.Aku tak mahu mak aku pergi kebun petang-petang kat belakang umah (kebun mangga), nanti dia terkenang arwah abah. Mak Menangis lagi kat kebun.Itu yang aku tak mahu,sebab lepas tu mak aku sakit-sakit.Inilah sorang permata yang wajib aku jaga. Tambahan lagi, waktu petanglah yang mak aku selalu lepak belakang umah dengan arwah abah.
Maka,aku selalu-selalu ajak mak tengok sinetron.Aku ingatkan lepas Cinta Kirana, mak aku stop ler tengok sinetron.Eh!Sambung balik tengok Sinetron Kejora dan Bintang.Ha part ni lah yang mak aku dah tak boleh tinggal sinetron,pasal Baim Wong.Mak aku cakap tengok Baim Wong  dan Randy Pangalila menangis,mak aku pun sama sedih.Wah!Mak..mak..mak..Dan sekarang mak tengok sinetron Cinta Melody,dia tak puas hati pulak tu yang melody tak kawen dengan erlang.HAHAHA..Mak oh mak.sampaikan Abang sepupu aku datang pun,mata dia tetap kat tv.Abang sepupu aku cakap,at least ade benda yang dapat mak leka sekejap dari menangis ingat abah.




Ni ler Si mamat Randy Pangalila

Eh!Camne Baim Wong leh ada kat Set "Cinta Melody"

Tambah lagi,skang kan ade AF9 rite?Bagi aku tak lah sehebat macam tahun-tahun sbelumnya.HAmbar aje aku rase.Sori eh jangan marah,ni pendapat aku. Cuma yang tarik perhatian aku hanya azri dan hazama.Dua-dua cakap tak pernah besar kepala,merendahkan diri.Mak aku suka dengan azri termasuk aku.Aasan aku dengan mak sama, azri sayang keluarga.Dia selalu sebut pasal keluarga.Air muka tak pernah sombong.Tapi yang paling aku tak suka,senang cakap benci lah!Si lena....tolong laaahhhh...

sekian!

No comments: