Tuesday, June 14, 2011

Macam Dekat Je

4.6.11 ke Klang, 5.6.11 ke Taman Koperasi Polis Batu Caves.Amboi!macam tak cukup kerehatan lah kami.Penat memang penat,tapi apa nak buat dah kenduri kahwin berturut hari , lagipun masa-masa macam ni sedare mara berkumpul semua.Kalau tidak time raya jek jumpe.Tu pun kalau jumpe, kalau selisih jalan?kalau time datang aku lak takde umah gi round umah pak n mak sedare?Jawabnya tahun depan ler jumpa,ye dok?
So 4.6.11 yang ke klang ni ke rumah kaklong zawiyah.Anak buah mak aku yang paling tua dan merangkap sepupu aku yang paling tua. Anak perempuan bongsu dia yang kahwin, so kena pegilah kan karang derhaka pulak.HAHAHA.Sebab ape?Sebabnya aku dah tak tahan dia dok perli aku banyak kali tak pegi umah dia dari tahun 1997.Lama kan?Sebab ape yang dia dok marah sangat tu?sebabnya aku study kat UiTM Shah alam yang perjalanan ke umah dia 15minit jek.Aku dok ler pegi-pegi.Teruk kan?teruklah amat perangai aku time dolu2.Siyes,mmg aku mengaku time dalam umur 13-21tahun memang aku tak ambik kisah sedare2.Asalkan aku  kenal cukup, tapi ada gak yang tak kenal aku tu.tetttttt...sape ekk?lalalala.
So dat time aku sampai, kena gak perli..ceh!hampess lah sungguh.Tapi macam biase aku buat muke poyos aku. dalam kul 2.30ptg camtu,kitaorg balik.Perjalanan balik mule2 ok,sampai sempang Empat..Hambik!bapak jem gile..nasib bukan aku yang drive,bangtek yang drive.Sempat tertido lagi tuh dalam kete.Sblum tido leh jeling jam kul 4.30 macam tu (time ni dan nak sampai restoran jenjantas..plesss take note).Sedar2 dah kul 6.15ptg.Dan korang nak tahu baru sampai mane?Tol air keroh.gile jem..hahaha..
 rasekan..potong lane orang,skali kene saman...hahaha




jem yg melampau

Wokey 5.6.11 punya kisah pulak.Asalnya nak pegi dalam kul 9.00pagi gitu,last2 bertukar kul 10.00 pagi sebab ade 1 hal kat umah pokteh.Kali ni kete wira perkasa jadik ketua rombongan.HAHAHA.Pasalnya memasing tak tahu jalan nak ke Dewan Koperasi Polis Fasa 2 tu lah.Tq banyak2 incik/cik garmin gps. Sampailah jugak.Alhamdulillah..Kalau2 pegi KL buta2 macam tu kompem sesat. Sampai2 hantar bangtek,pastu g angkut adik kat Datuk Keramat.
Dalam kul 5.00 petang macam tu balik,sekali jem lepas tol sungai besi.Ya ampun,sampai rumah dalam jam 9.30malam.Macam nak balik ganu aku rasa.







tengok!sampai ke malam..


**sbenaunya banyak dah lupe..ni ler yg aku xsuke peruk lame2 dalam draft..haishh...x fresh dari ladang dah

No comments: