Thursday, June 30, 2011

4 bulan 4 kali

Banyak kali dah aku cakap baik2 dengan pakcik ni. Aku tak tahu ler dia ni tua mane, tapi dalam telefon dengar sore macam dah tua bebenor. Dah 4 bulan aku dikacaugangu dengan orang tua ni. Maybe kate2 aku dalam ni korang pikir agak kurang hajar @ memag kuranghajar,tu terserah korang lah. Tapi gile hati aku panas dengan pakcik ni. Awal bulan pertama call,aku cakap baik2 yang dia dah salah nombor nak cakap dengan nora bagai. Aku dah kate dah,aku ni bukan nora.Kalau ros tu maybe ler jugakkan pasal name aku ade ros.Eh!dia call lagi sampai 5 kali pada hari yang sama. Aku cakap lagi aku ni bukan nora dan takde sewa2 rumah ler.Siap aku pesan sekali yang jangan call aku sebab salah nombor (note kat sini ; aku cakap baik2,lembut2 lagi sebab orang tua.Dengan gelak bagai).
Benda ni berulang korang tau?sampai bulan ke tiga,aperlah mangkuk dak nora ni.Dah sewa umah orang bayau ler cepat2. Dapat gaji bayau, ni bagi nombor aku lak tu,nombor salah. Aku kalau dapat dak nora ni mahu aku bagi pelempang Bentan. Kesian jugak kat pakcik tak paham bahasa melayu ni tua barangkali. Ayat yang sama aku ulang balik cakap dengan pakcik ni.Masa ni dah timbul benganglah kan.Dah 3 kali hokey!Aku dah pesan,dah cakap yang nombor aku ni bukan nora punya.Siap baik hati lak tu bagi nasihat tak bergaji kat pakcik tu,kalau nora datang bayau sewa mintak no tel yang betul.
Tapi,hari ni dia call lagi masuk kali ke empat!aku ulang,ke empat hanya kerana benda yang sama buat aku marah dan memang kasar bahasa aku. Sebelum dia cakap ape2,aku dah cakap dulu yang kau bukan nora,tak sewa umah pakcik dan dah banyak kali pesan ni bukan nombor nora dan suruh deletekan dari telefon. 

tapi kan,
aku yakin yang amat2lah orang tua ni akan call aku lagi hujung bulan depan. If dia call jugak kali ni,aku dah tak kuasa lagi nak marah2.Aku layan jek dia,ye dok!Aku nak cakap yang aku nak keluar rumah,besok pakcik boleh datang ambik kunci!

hahahaha

No comments: