Thursday, March 3, 2011

Saatku Idamkan


Akhirnya ye kawan-kawan,akhirnya.Mabelessss! 2 bulan nak makan asam pedas claypot di mydin air keroh,akhirnya dapatan juga tau! Dah kene sembelih dengan 1 foodcourt (dirahsiakan) 1 pinggan mee goreng dengan ayam cenonit sampai RM6.00.Tetapi dah kelaparan,ku sental jugalah dengan nurul.Aku rasa maybe for that time ayam sama mee mahal kot.Cakap dengan nurul tak mahu lagi ke situ.Ok set,tak mau pergi lagi.Tapikan 2 bulan lepas pergi juga sebabkan dah lapar sangat-sangat dan foodcourt claypot asam pedas tak siap lagi.Sekali kene sembelih lagi RM7.00 makan nasi berlauk dengan lauk yang aku ingat ikan keli goreng+sayur kangkung+sambal cili api.Apakah?????Makan-makan juga,mulut mengoyel mahal.mahal.mahal.mahal.Dah.dah.dah.dah!Kiteorang decide tak mau singgah lagi kedai no. tettt ni!Baik makan chicken chop lambchop ke,puas hati mak nak...sungguh!Baik ratah ayam sebelah sampai mual.Sengal labu sayung mahal makan nasi berlauk sampai RM7.00.
Makanya,hari ini pergi lambat sikit Jabatan Akauntan dan JPM semata-mata nak pergi makan claypot asam pedas.lalalalala.Apalagi ku pulun ler makan sama nurul.Thanks nurul belanja air.hehehe.lain kali belanja lagi tau!Tapi kena jimat wei,hujung tahun nak naik belon.Insyallah.Bulan depan buat passport.Ececeh.So hasil tangkapan gambar setelah kekenyangan,lupa nak snap picture sebelum makan.sorryy...hehehe


 Yang depan tu asam pedas daging tetel,sebelah belakang tu asam pedas ikan pari nurul.


 pinggan aku setelah selamat sental,licin beb.tinggal kulit telur asin jek..ahakss

 tengok dak nurul!bertapa menikmati kesedapan ikan pari..sok2 kita makan kat medan lak tau.hahaha

 cehhh..control keayuaann..pinggan dah licin tu.hahaha

 ituler foodcourt asam pedas claypot...sedaaaappppp..plusss air nurul belanja

muka kekenyangan..sedap makan..

4 comments:

Just Call Me Zana said...

uiii mabelesssnyerr

ietah said...

sedapkan yah???
hehehehe...xteringin makan asam pedas melaka?

sygDsyg said...

uitt kak ita . dimana kah itu . dgr pon mcm da lapau balik daaaa . padahal bru pas mkn nasik neh ... masalah2

ietah said...

di mydin air keroh num..kedai belah tepi skali..claypot asam pedasss...mabelesss
hahahaha...asam pedas mmg xleh tolak beb.tgh kenyang pon leh sental blk