Friday, December 31, 2010

Tahun Baru 2011

Besok dah Tahun 2011,tapi bagi aku sama jek malahan lagi suram dan mungkin makin suram sesuram2nya.Ye abah aku dah tak ada, apa yang enjoy untuk hari-hari mendatang?Susah nak cakap susah nak terangkan pada semua sebab orang tak kan rasa,tak kan memahami dalam erti sbenar-benarnya.Percayalah!Orang yang pernah mengalami akan mengetahuinya.
Walaumacam manapun aku forwardkanlah juga impian aku yang tak tertunai dari tahun-tahun lepas sampai tahun ni.ANAK..ANAK..cuma impian yang entah bila aku akan dapat.Tap tak mengapalah,aku pun dah redha jikalau aku tidak dikurniakan zuriat,memang kalau itulah KEHENDAK-NYA.Aku redha. Tahun 2011 juga adik aku akan berjauhan dari kami sekeluarga.Jauh tak sangatlah kan cuma KL.Sambung belajar SKM Dandanan Rambut 1 tahun.Apa yang aku harapkan belajar betul-betul jangan nak bersuka ria jek.Aku dah cakap,buat perangai memang aku tarik bawak balik.Jangan main-main dengan aku.
Tahun depan juga aku akan menduduki Exam EO,tak kan takat ni jek jawatan yang aku jawat.Memang impian aku nak dapatkan jawatan yang lebih baik,yang lebih tinggi.Semua demi keluarga aku.Demi Ibuku.Demi arwah abahku....segala-galanya yang aku lakukan demi ibuku!
itu ajerlah harapan aku untuk tahun 2011 ni..

3 comments:

Just Call Me Zana said...

rezeki d tgn Allah..ikhtiar dah, tawakal pun dah...jgn anggap hdp x sempurna...org yg ada anakpun sanggup jual..hatta yg dalam perut lg...

ietah said...

ntahlah yah...aku dah malas nak pikr tu semua sekarang n mase2 AKAN DTG2.Ada rezeki,ade..tak ada x apa.yang penting aku nak betulkan life adik aku..nak dia keje molek2..jaga mak aku..cukuplah tu..dah buat aku dgn husband bahagia

Just Call Me Zana said...

YES!JG SI MIZA TU BAIK2...SAPA NAK TGK2KAN LG KALAU TAK AKAK SENDIRI..HARAP SEMUANYA OK..ORAIT...TA