Sunday, November 7, 2010

At Wedding Apis.Muar




My last kazen kahawen 6.11.2010,tapi ini majlis sbelah kami lah muar.Sbelah perempuan minggu lepas rasanya.Apis ni kazen rapat time kecik2 dulu,lebih kat adik aku lah pasal dekat-dekat umur diaorang ni.Aku lebih dgn kakak dia mona.Mule2 turun kereta aku dah tangkap syahdu,sbb arwah abah xdapat nak ada sama.Yes!aku cerita lagi pasal abah.Minta maaf kawan2,tak dapat lari dengan kisah abah.Can u describe how much how far i love my abah?how closed am i?hemmmmm....Time sampai tak ramai orang lagi,di muar kenduri kahwin tak macam melaka hokey.Dengar sini ye,aku cakap melaka pasal aku tinggal kat melaka n kampung abah kat muar.So yg negeri2 lain jangan nak sentap2 kat sini.Takde sape nak baca kau sentap2 pun,blog aku tak glamour.Eh..eh..eh..nape hengkau sebegitu garang ita?Nanti aku cerita later2,tu pun kalau marah masih berbaki,masih bersisa..kalau dah ok,malas aku nak tulis2 pasal manusia tak faham bahasa.Salah satu sebab aku malas nak balik kampunggggg!!..arghhhhhhh..
oklah sambung2,sbelum aku menjajau ke lain..So turun kereta jumpa perantin,his the only one yg jemput mak n abah menghantar dia menikah di perak.Ya betul!Ni aku tahu sendiri..yang lain,aku tak tahu sbb tak cakap depan aku.Wife dia sungguh comel..muka comel..badan comel..mcm almy nadia.Dia salam dengan mak,adik dan husband aku.Merah mata dia pandang mak,ye dia agak rapat dengan mak.Lepas tu aku pegi kat maklang dan paklang,salam semua.Agak terkejut jugak bila paklang cakap "datang jugak ko ita".Semekum paklang..ni kazen saya,ofkos saya datang..(cakap dalam hati ajerlah kan),tak kuasa nak panjang-panjang citer.Aku bukan tak suka saudara,semua saudara mara aku kenal even dia tak kenal aku.Yang penting aku kenal diaoran kan?Dia tak kenal aku,ade aku kisah?ceh..
Lepas salam dengan maklang dan paklang,terus pegi kat pak itam (tuan punya rumah),yang ini aku sebak hokey.Belum sampai kat pak itam aku dah menangis,tangkap syahdu gile2.Aku belum penah cium pipi pak itam,tapi buat pertama kali aku cium pipi pak itam sebab aku rindukan abah.rindu sgt2.Cium pipi dia rasa macam aku cium pipi abah.Pak itam satu2nya yang tinggal bapa saudara aku.Dia pun xberapa sihat,kesian tengok pak itam.Ntahlah,masing2 semua tangkap syahdu tgk kami datang.
Aku try nak tulis hepi,kejap ye.Mencuba.majlis apis ada buat barongan,FYI keluarga abah adalah berdarah bugis,pada sesiapa darah bugis ofkos tahu ape itu barongan.HEHEHE..taklah,aku sendiri tak tahu ape tu barongan,first time nengoknyer.penat aku ambik video skali tak record daaaa..penat berpanas,dapat ambil pasrt yang kurwng best.Mona bagitau,orang-orang yang berpakaian pelik tu akan sergah2 orang OMG,sorry aku tak mau duduk dekat2,takuttttttt.Semalam..ya rabbbi..panas terik!Naik pitam aku dibuatnya.Aku bila dah panas hati dengan soalan macam puaka,panas badan pun datanglah.Prinsip aku senang,wa tak kacau lu,wa tak tanya peribadi lu even kisah lu dalam kocek wa.lu jangan sibuk2.waaaaaaa....tak suka..tak suka bila marah2..makin tua aku dibuatnya..
Tapi semalam memang panas,cuacalah maksud aku.Kedah boleh banjir,JOHOR panas sesangat.Tak cakap dengan mak pasal panas ni.gile kau!tak pasal2 karang dia ceramah aku kat situ.Kami balik agak awal lah jugak,dekat-dekat jam 2.30petang.Tak dapat jumpa bangran 1 family..huaahhhh..sape suruh bangran datang lambat2??ececeh..salahkan orang lain lak..huhuhu..
Tapi..tapi...tapi..dia dah janji nak datang ramai2 ke rumah mak..hoyeyyyyy!!Ok dah,sampai sini jek...jom layan gambo dengan video...ada mau?


Dan yang bawah ni perantin comiiinngg sooonn....ntah bile xtau..Skang sudara sbelah abah semua tuju tang dialah skang...hehehe
video video
 Macam aku dah tulis kat atas,nak bagi tgk  byk video barongan..tapi aku xgeti nak masukkan dlm blog...huhuhu..sorry yek..aku hapdate entry lain...

No comments: