Wednesday, August 25, 2010

GAYERRRRRR.......

Lagi seminggu lebih nak raya.Persiapan?haishhh...cam xde jek..Umah sendiri kat Taman Kelubi Damai tahun  ni closed.Tapi bukankah tiap2 tahun closed,merepek apakah kamu?HAHAHA.Tak..tak..tak.. macam ni maksudnye,sebelum2 ni kat umah sendiri ade jugaklah persiapan sikit2,basuh langsir ke,kemas2 habuk ke.basuh dapur semua bagai.Tapi tahun ni bende2 tu semua xbuat,bukan malas.Haip!x baik berpikiran mcm tu kat saya tau,walaupun malas tu bykkkkkkkkk,rajin tu sikit tapi ada kerajinan tahu kamu?Konsepnyer rajin tu ada,tak ada rajin xwujud malas.Faham kamu?xfaham sudah,buat2 faham aje ok.
Emm..tahun ni baik abah.mak,adik n cik abang semua sedondon pakaian hari raya.Biru cyan i tell u..tapi abah cakap sure baju dia dah gedobos. Yerlah sebulan lebih abah kat sepital,macam mana x susut badan dia.Tapi,lom cuba lom tau..macam iklan2 kat tv tu,lom cuba lom tau..ha,sebegitulah.
Kuih gayer?hehehehe,malu nak cakaplah.malu nak mentulis.Lom buat apa2 pun.ikutkan hati melara dalam sudut2,macam xyakin nak buat kuih gaya sbb sbelum2 ni pun ade mak guide kan.takoootttt xjadik kuih gaye jadik kuih gaye deepavali.HAHAHAHA.Hari ni baru nak beli-belian barang2 nak buat kuih raya.
Rumah baru mop ala kadar aja,laluan dulu sebelum pulun habis-habisan.ececeh..Cuti raya?rasenyer xada cuti raya tapi lebih kepada cuti sebelum raya.Setiap tahun mmg sebegitu pun,dok umah lama2 pun buat perabih duit raya.HAHAHA.bukan kedekutlah,tapi budak2 sekarang demand kemain.Kalau dibagi RM2,boleh dia sound balik "RM2 je ke?"..ehhhh..tu nasib baik nak bagi,kalau xbg ko makan kuih gayer jek.Mulut budak2 sekarang,dulu time saye beraya kat kg,paling tinggi RM1 kamu tahu??selalu dapat 50 sen,kadang2 langsung xdapat salam kosong.Jangan tanye rumah sape,nanti glamour I,I belum sedia nak jadik artis.HAHAHA.
OKlah setakat ni je ingat pasal gaye,nanti2 tambah lg.Tapi jgn berharap ade gayerrrrr part 2 ke part 3,Macam biasa blog ni sukesuki nak tulis entry.HUHUHU..
ok daaaaaa

4 comments:

wo_ai_nee said...

ana setuju.WOWWWWW! bak kate Hussin Lempoyang!

ietah said...

ya...ya..ya..ana lg double setuju..huhuhuh

Just Call Me Zana said...

ta..br baca blog ko..apa kabo abah ko sekarang ni??dah kuor spital lom?

ietah said...

abah aku kat sepital start 13.7.10 sampai hari ni.tadi mak call maybe abah blk x ari khamis ari jumaat.setakat ni yah,abah kuatlah trima chemo ni..letih skit2 dgn loya2 aje.aku tgk abah xmcm org lain,dia kuat.mudah2an abah kuat dgn chemo ni yah