Monday, April 19, 2010

Macam2 Hal, Macam2 Perangai

Agak lame xbebel sorang2.agak lame xsenyum sorang2 tgh taip blog agak lame xmakan NANDOS.Hahahahaha,tetibe xada kaitan.Mcm2 hal lah dalam bulan ni,memacam.Senang cakap warna warni cam lampu traffic light.Minggu lepas emosi saya agak tidak stabil,bercelaru.Senang cakap mcm kene heart attack.Apa yang korang rasa,bile usaha yang selame ni.Keje yang buat ni macam tidak dihargai dan diberi sesuatu yang betul2 tak setimpal dengan hasil usaha yang penat??Mungkin kamu-kamu semua kata yang saya ini tidak sabar,tidak bersyukur dengan apa yang saya dapat.Tapi bagi saya apa yang saya dapat tu mmg tidak setimpal.Ok..ok..ok..lupa lak dah janji dengan suami xmau ingat2 lagi.just teruskan apa yang buat sekarang dan lagi bagus dari dulu.ok..ok..ok..dah xmau cerita lagi cerita tu.
Cerita No 2 ni yang ni mmg agak panas hati aku..apalah ko ni ta,jap saya jap aku.Xde..xde..bukan nak bg pening pale korang2 yang baca.nak menggambarkan,"saya" tu keadaan dah ok."aku" ni keadaan yg mcm xok sgt.Lantaklah..korang xfaham?xfaham xapa asalkan aku yg faham sbb ni blog aku.ada faham?Penah x korang tgh bermesej2 tentang hal keje tetibe diberi soklan yang aku rasa ntah hape2.ni kisah benar,xde contoh2ler..aku xsuke nak nipu2 ni dalam blog.Ecececeh..ok,balik ngan citer tadi.Mesej2 ckp pasal keje,pastu siap cakaplah yg bos dia kate keje dia xmcm org yg sbelumnye "awak ni keje detail".Ok bile dia mesej aku mcm tu,aku dah rase anoying skit2.Ape pasal ko mesej aku mcm tu?Ade aku kisah ke?Nak bgtaulah tu kot yg kene dia bagus.Ok2 i get it.So sesi2 bermesej diteruskan lg.aku ckp baguslah,at least org nampak keje ko kan?Aku mesej time tu mmg aku ikhlas,xdelah nak rase ape2 kan.Pastu tetibe mesej tanyer aku,mase besday husband aku bagi ape kat husband aku?eh..eh..eh..eh..apa ni?Tetibe lak tanyer camtu?Ha yang ni lah aku maksudkan soklan yg tetibe xde kene mengene dgn tajuk perbincangan.Penatlah nak layan orang2 yang macam ni.Tapi nak buat macam mane,manusia yang macam ni mmg ade dimana2.Betul x?Ape kes minah ni?Oppss..dah terlepas,HAHAHA..anda sudah tau yg dia adalah perempuan.Yerlahkan,orang pompuan yang suke tanyer benda2 macam ni.Sambung balik............Aku cakaplah aku bg ni,bagi tu.Sekadar berbahasa.Then korang tau ape dia jawab?"Enternity ke?Dah penah bagi,Bau dia kureng.Xsedap.HUGO xpenah lak cuba.Tunang saya ni boleh beli sendiri,mahal2 lak tu.Barang2 dia pun tak ada yang murah2,semua mahal2.Rasa segan lak nak bagi.".....OWH...apakah???Minah ni ape kes ni?Ko nak tunjukkan yang pakwe ko tu banyak duit ke?Kalau banyak sangattttt dah tak tahu buat hapa dan beli apa.Sila sedekah di masjid2,rumah anak yatim.mudah2an dapat pahala.Paling tak pun belikan kau ini sebijik kereta,xpayah tumpang2 orang.Xpayahlah nak tulis2 macam tu kat kakak senior yang dah kawen 8 tahun ni ok!Ade aku kisah ke?Maaflah kalau ada yang terasa apa yang aku tulis ini.Perkara ini agak menjengkelkan aku.Siyes!Amat2 menjengkelkan.Budak ini telah menbuatkan aku timbul perasaan jengkel.Senang cakap "AKU JENGKEL TENGOK GELAGAT KO"
OKlah,kalau dah tak tahu nak bagi apa sebab dia mampu nak beli semua2 yang tersebut di atas.Bagilah kasih sayang.Nak tunjukkan sayang sangatlah bukan??
Kenapa ye ada jenis2 manusia yang macam ni,macam mana ye nak cakap org ini jenis apa.Orang yang macam mana?Macam hendak menarik perhatian pun ye. Macam nak bagitau dia paling bagus dan berjaya dalam hiduplah kononnya.Maaf,aku tak rasa cemburu punCume jengkel..menjengkelkan.ehhhhh tak sukalah orang2 macam ni.


1 comment:

Anonymous said...

iyerr,mmg amat2 jengkel org mcm ini