Saturday, March 6, 2010

Syukur Alhamdulillah

 Result yg xdisangka,betul2 xder dlm pikiran aku.bg aku dapat result yg MEMUASKAN TANPA PERTEGURAN tu dah 1 rahmat.Dengan xde pengalaman dari segi jaga kewangan,dgn aku sorang yg handle keje2 perkhidmatan dan kewangan,korang rase bolehke aku dapat catctup semua2 ni?dgn ditambahkan dgn masalah peribadi(excely bkn kami suami isteri yg masalah,org luar yg xpaham2 keadaan kami yg hidup berdua).aku slalu sibukkan diri kat opis.kadang2 coti pon g opis.HAHAHAHAHA,cam lg bahagia dok opis dari umah.SEEE...
kalau ingat entry ni lg,aku kan time tu rase fedup giler,bohsan gile,tired sesangat ngadap benda alah ni.sampai nangis2 tau.Husband aku jadik tulang belakang aku,bg semangat,temankan kat opis sampai kul 7.00mlm.Dah kul 7.00mlm,sape lg ade kat opis tu?Kalau takot tu xsah cakaplah.mmg pun.dgn citer2 KAKAKguard ckp nampak bukan2 mase ronda.yg bertenggek ler,aperler.korang rase aku takut ke x?
Emm,result yg aku maksudkan sbelum ni adalah aku dapat BAIK dalam pengurusan Kewangan.Syukur Alhamdulilah.Syukur kepada allah atas dipermudahkan segalanya.Slame ni aku xpenah percaye pade diri aku sendiri yg aku boleh buat dlm sesuatu bende.Slalu sgt aku giveup tgh jalan.Betul,xtipu.Kawan2 sek n yg rapat n tau perangai aku ni dah masak benorler.Segala penat lelah aku slame ni buat Kewangan,rase hilang semua.Macam org sakit nak bersalin,n tgk baby yg dilahirkan kan diaorg ckp hilang sakit.Camtuler kot ape yg aku rase.Aku xpenah tulis kat sini ape yg aku rase time keje pat lame dulu,aku xdapat nak allout segala kemahiran n pengetahuan aku sbb ade yg xsuke,ade yg cemburu lebih2 lg kalau ade org atasan puji keje ape yg aku buat.Disebabkan itu aku xdapat merasekan kepuasan dalam bekerja,ilmu yg aku ade xdapat dikeluarkan.Kalau keluarkan pun,xde sape yg tau,mmg aku low profile sgt2 time opis lame..EMMM..oklah,xmo cite keje pat lame,wat JIWAKACO jek.
Dengan result BAIK aku dapat tu,terus terang aku kate,aku pressure.aku tension.Kadang2 HYPERTENSION tau sbb nak kekalkan result tu.Aku percayalah selame ini org kate,dapat BAIK,CEMERLANG,MENANG itu mudah......TETAPI mengekalkannyer 1 masalah dan memberi 1 tekanan.Itu yg aku risaukan,yg aku slalu fikirkan.Kawan2 aku alhamdulillah diaorg dapat result yg baik jugak,cume lg sorang ni tarikh Audit pun xdapat lg.
YA allah permudahkanlah segalanya untuk kwn2 ku..
Cuma 1 doaku belum dimakbulkan lg,aku percaya 1 hari nanti allah akan makbulkan dan permudahkan segalanya..Penantian selama 7Tahun,hanya allah yg tau penderitaannya...


Inilah yg aku dapat




No comments: