Monday, February 22, 2010

panas kat melaka...

melaka panas yg melampau,maaflah kalau aku tulis mcm ni.bukan menidakkan kekuasaan allah,tp mmg panas sgt kat melaka.negeri2 lain xtau lak aku sbb aku xder kat pat lain.sbenarnya panas di melaka ni bkn semalam jek,aku rase dah berbulan2 dah..cam xsudah2 panasnyer.kalau ade kat pantai ke bolehler sunburn.takkan nak bukak kemah depan umah aku tu,dok bawah payung ngan swimming suit..hehehehe...swimming suit xtahan...kang org kate ape ke gile nak tok rasul ni..
semalam tetibe HUJAN..ye tn2,pn2..tetibe hujan..syok weiii...cam rase nak lonjak2 dalam umah tu..nak lompat2..rase nak bukak dinding umah nak bg tempias hujan masuk..apakah begitu skali dak ita keterujaan terhadap hujan??yup!mmg teruja sejak berminggu2 xhujan.. tp dalam kegumbiaraan hujan tu..ciss guruh jek melampau...hujan xsampai setengah jam...haishhh!!cume bg wap2 panas tu naik ke permukaan jek gupenyer..
malam tadi bile keluar umah kejap dok pat park kete..idea gile dtg..hahahaha...aku ckp kat husband aku.."bang,bentang toto kat park kete ni..kite tido mlm ni nak??sedapnyer nyaman rase kat luar ni"..wah bagus skali,husband aku pon ajak..."jom2,ita tido kat luar dgn adik..abg tido dpn tv..".ish!hampes laki aku..
dan buat pertama kalinyer mlm td tido,bukak tingkap,selak langsir...kipas bukak 4 (bukak 5 kang,tercabut kipas tu ngan kpala2 kiterorg kan susah).siap gadoh2 manja lg atas katil..sempitlah,abg ke sane skit ler...nak tido bawahler..nyamuk masuk bilik ler..gigit kaki ler..(bukak tingkap sape suruh?kan dah jadik penderma darah kat nyamuk..padan muka)..siap ngamok2 pulak tu..nak nangis pun ade.teruk tul dak ita.abistu?dah panas.siap berpeluh2 bdn,basah lokos.koyop tau.xtau makne,sila lah tanyer org tua2.HAHAHAHA..
dlm ngamok2 panas tu sedar xsedar dah kul 5.30pg.baik bangun terus mandi tunggu solat subuh.kalau mcm ni aku hari2,mau jadik mata panda aku.dan kalau ari2 berpeluh mcm tu,xpayahler aku g jogging ke main badminton bagai.dah tiap2 hari berpeluh.kan dr n majalah kesihatan berkata.berpeluh itu untuk menyihatkan badan.korang xcayer,tanyerler dr.betul.tak tipu.tp aku saje bg alasan ni sbb nanak jogging.hahaha.
macam biase,entry ni habis ikut suke suki aku jek.
bye2 

No comments: