Thursday, November 19, 2009

ape jenis manusia ni yg xboleh org lain lebih dari dia???

actely dah byk kali aku jumpe dgn org yg mcm ni.as asually(salah eja ke?lantaklah)..aku jenis manusia yg buat xkisah n buat bodoh dulu..tgk betul2,betul ke dia ni mcm ni..aku bkn jenis main terjah jek nak kwn,biase kite tgk dulu org ni leh trima ke perangai kite yg giler2 ni.ade org jenis pendiam tp blakang wallahu alam ape yg diaorg buat.ade pulak yg jenis huha..huha..hapy.mulut potpetpotpet..yg mcm ni slalu kene salah erti kan??jgn tipu ler..kondipen korang akan pk,lek eleh budak ni..cam bagus jek..
ntahlah,aku cukup xberkenan dgn manusia yg mcm ni,yg xboleh tgk org lain lebih dari dari dia.kan lebih baik ilmu tu dikongsi same2.ape kite tau,kite ajar..xpayah nak kedekut2..bkn leh bwk mati pun.syukur sikap aku bkn mcm tu kedekut2 ilmu ni..abah dah ajar,mak dah bgtau..ilmu yg kite dpt,kalau dikongsi berkat.insyaallah kite pun dipermudahkan dlm urusan semua.tp dlm dunia yg serba maju ni,ade jugak manusia yg  berpikiran kolot mcm ni.kalau boleh biar dia sorang tau bende ni semua,xmo kongsi2.contoh kalau ade satu2 kursus tu xsemua yg dapat tuk pegi.bile name dia xdisenaraikan (bkn dia sorang jek,ramai lg name xde,senang ckp 100% budak PT baru.5% jek pegi).wah!dia punyer kepanasan,yg sorng member pegi ni disoal tubi2 camne ko dpt pegi?nape aku xpegi?ape jbtan ni ..bla..bla...bla..
alahai....xkanlah semua kursus ko nak pegi bongek???..ha kan dah kuar perkataaan 18SG aku ni..muahahaha..punyerler mak thn dari td..ok ta...be cool..jgn gelojoh2 cam budak2 dpt mkn ais krim ok..

bg akulah kan,xperlu nak lebih dari sape2.xperlu nak naik tahta nak tunjuk2 kat org nak berlagak dgn org yg ko semua dapat,semua bagus but nothing actely..bg aku biar kecoh2 tp ilmu berisi kat dada.dan yg penting,ilmu yg ade WAJIB!!!kongsi same2..xluak nak ilmu tu....pahala lg dapatlah..aku suke kongsi ilmu dgn kwn2..kalau boleh ape yg aku tau,aku nak kongsi same.aku susah hati tau bile kwn2 aku susah..aku kalau boleh xnak diaorg ade mslh,aku kene mrh xper..jgn diaorg..
 
naperlah manusia yg xboleh org lain lebih dari dia ni wujud kat muke bumi ni???aku letihlah nak layan org2 mcm ni.nak ditegur,xbleh..abis tu nak berlakon baik dpn dia??menci lah camni...alahai...
WAHAI MANUSIA BERIKUT...BERUBAHLER ENGKO HENDAKNYER..JGN KEKALKAN PERANGAI MCM NI..

2 comments:

Anonymous said...

aku xlarat nak baca semua...
aku nak btau..aku laa org tu...huhuhu

ietah said...

anonymous...(hehehehe..sori awk xletak name)
i dont think so tu awk,pasal org tu xde blog n xtau saye punye blog..
manusialah awak..kat mane2 pegi mesti ade org camni.terpulang kat kite nak handle mcm mane..