Saturday, February 7, 2009

crita ari khamis 5hb bukak lembaran baru utk aku...

tgh siap2kan keje hp aku bunyi....alamak...ni ringtones umah ni..pehal lak kan.jarang parent aku call time2 camnie.sbb mak ngan abah aku nie g kebun mangga dia kat blakang umah.ni bkn mangga 3-4 btg ler.ni 167 batanglah...kalau 3-4 batang watper kan...

aku:haluuu..!!
mak:long,ni ade surat pos laju nie dari sumber manusia kementerian pelajaran. aku:ha!!...surat per mak?ermm..mak bukaklah,nanti call along blk..
mak: ok...
(aku punyerler tunggu sampai 10minit xgak call...ishhh mak aku ni,ape ler lame sgt..tepon jerlah)
aku:haluuu...
(ekkk....bapak aku ler jwb)....surat aper bah?
abah:hhehehehehe...surat ngko dpt keje long..
aku:wah!!!....(tgh hepi gile babi nie...)
muke sengih gile...huahahahaha.biau betul bapak aku nie..
abah:xper2...blk karang tgk key...
so aku yg dengan xsabar nak tgk nie,lapo pun ilang.kalau x,mulut nak ngunyah jer..

so pendek citer,time lunch tu aku blk umah parent aku n tgk surat tu.ekkk...report duty 11hb???mak aii cepatnyer..la nie dah 5hb..sah!AKU KENE BAYOR SEBULAN GAJI..xtau nak kate suke ke duke ke dpt letter offer tu.perasaan campur baur.dulu mmglah ade mslh skit aku keje kat opis ni,dah tak cukup kakitangan tu,korang phm2ler kan.yg ni nak wat,yg tu nak wat.tp tu dulu...diulang...tu dulu..!!!skang nie aku SUKE KEJE AKU,AKU ENJOY..EVEN BYK KEJE,ITS OK SBB AKU NAK KAN PENGALAMAN.PENGALAMAN KAN TAK TERNILAI HARGANYA..
haishhh...camne nie..bile tanyer kengkawan..tanyer sedare mare,senang ckp abis selori sedare aku tanyer..hahahahaha..ramai yg kate suh g sbb dikirekan dari sudut byk kebaikannya.bling..bling..PENCEN!!...YE,NI YG AKU NAK N KERAJAAN.RAMAI YG NAK LARI KERAJAAN PER..so aku wat keputusan aku grape that peluang yg bukan dtg slalu n maybe xkan dtg lg.so secare rasminyer aku akan resign pd 16hb ni.kesian pulak dgn org yg gantikan aku keje nie.takut nanti dia jadik mcm aku pulak.mane nak kejarkan semuanye.tp jgn worie yer kengkawan,aku akan siapkan keje2 yg delay tur.tp..ekkkk....mane ade keje aku yg tertangguh...semua beres...ermmm,ape nak wat ekkk..oh ye...aku updatekan filling cuti staff kat SAMB Jasin.aku list down ape2 yg kene buat.ari ni td aku keje kat opis sampai kul 5..kire OT ler nie..meh sini aku nak tepek gabo aku wat keje td.TGK...punyerler serabut meja aku tur...nampak x calculator tur,dah 6thn tau..hahahahaha


aku nak updatekan fail-fail nie kasik terurus skit

aku check E-jari kedatangan staff as ape yg pn suruh n pn suruh aku wat memo tunjuk sebab naper xhadir ngan yg lewat lebih 4x.eh...bos suruh aku wat surat?nak tulis camne?ermmm..ermm..aku karang sendiri ke?mcm biase ehh bos..wokeylah,aku tau nak wat mcm mane....jeng..jeng...jeng...ari ni jugak aku siapkan..patu bos suh aku draft surat penghargaan pade pejabat kesihatan jasin sbb dia benarkan staffnyer ngajau kiteorg senamrobik tiap2 ari rabu minggu pertama setip bulan.
***semua ni aku dah siapkan td....


iniler gupernyer fail2 yg aku nak update


No comments: